Als ondernemer heb jij waarschijnlijk een aantal professionals in jouw directe netwerk om jou te ondersteunen in jouw ondernemerswereld. Ik kan mij voorstellen dat jij een boekhouder hebt (intern of extern), een accountant, een financieel adviseur bij de bank en zo zijn er nog wel wat op te noemen.
Waarom zou je dan óók nog O-JA nodig hebben? Welnu, lees deze korte toelichting en bel mij voor een afspraak als jou dat een goed idee lijkt !
Laten we even een onderscheid maken tussen:
1. jij als ondernemer en
2. jij als werkgever.
1. Als ondernemer ben je uiteraard tegelijk ook een mens. Jouw wereld is groter dan alleen maar die kwalificatie als ondernemer. Er is een direct verband tussen zakelijk en privé. Privé ben je wellicht getrouwd en hebben jullie in de huwelijksvoorwaarden afgesproken om jaarlijks met elkaar het zogeheten overgespaarde inkomen te verrekenen. Dat is op zich een mooie afspraak, maar ….. Als je dat niet echt jaarlijks doet, bestaat het risico dat je bij een eventuele relatiebreuk of bij het overlijden van één van jullie opeens geconfronteerd wordt met een financiële situatie die je niet had zien aankomen. Het kan daarom goed zijn om periodiek eens met elkaar te inventariseren of de praktijk nog aansluit bij de gemaakte afspraken.
En zo zijn er talloos veel praktijksituaties denkbaar die toe zijn aan een update.
Ik kan jullie helpen bij dat inventariseren en begeleiden bij de afweging of er aanpassingen nodig zijn.
2. Als werkgever ben je er ongetwijfeld van doordrongen hoe belangrijk het is om goed voor jouw personeel te zorgen. Daarom heb je ook oog voor de problemen die een personeelslid in de privésfeer heeft. Als die persoon in de problemen zit, heeft dat zijn weerslag op het zakelijk functioneren. Als werkgever zou je een pakket voorzieningen kunnen aanbieden aan het personeel, waaronder bijvoorbeeld juridisch en financieel advies bij O-JA of (een bijdrage in de kosten van) mediation.
Ik kom graag met jou in gesprek om te brainstormen over een maatwerkpakket in jouw onderneming.